Batak Yenilgisi
Geçen cumartesi 5 arkadaş bahçeye mangal yapmaya gittik. Aslında bahçeye gitmenin amacı; sıkıntılı ilk haftanın yorgunluğu üzerimizden atmak, 8 ders görmenin sinirini azaltmak ve toplu bi aktivite yapmaktı..Burkican, Yetkin, Özgün, Mami ve ben...
İnternet cafenin(bilcom) orda buluşuldu. Burkican ilk geldi.Selamlaşırken bile yüzüne değil o garip bilekliğine baktımi (parlak , siyah ve stili olmayan tasmaya benzer plastikti bileklik...). Grup bir araya geldikten sonra tavuk yapılacağı konusunda anlaşıldı (Çünkü 1,5 kilo et 42 TL!).
Malzemeleri alırken mami üstüne düşeni yaptı ve tansaştaki yoğurdu döktü. Bu olay hızla örtbas edip oradan uzaklaştık hatta adığımız yoğurdu bile yerine koyduk. Yani biz hiç oraya girmeik bile(!)... Geçen seferki kola sıkınıtsı yaşanmasın diye bu sefer kolayı bol bol aldık.''Herşey tamamsa,'' dedi yetkin ''hadi gidelim yahu karnım acıktı!''.
Yukarıdaki yazıyı bir ilkokul metni gibi yazdığıma karar vererekten yazıma söle devam edicem galiba:
Yola düştük. Güneş tepemizden tepemizden vururkene benim ya da hepimizin tek düşüncesi kolanın soğumasıydı. Tavuklar bozulabilirdi. Çünkü her ihtimalle karşı patates, cips gibi bozulmayan yiyeceklerden de almıştık.Ama kola..O içmeye kıyamadığımız, can skıntısından hepsini bitirdiğimiz, uğruna yok abi ben tokum bi bardak kola içip kalkıyım dediğimiz kola.
Bu yazıyı kolanın güzel olduğunu belirtmek için yazdım.Çünkü artık kola içemeyeceeğim. KBB doktoru kola artık yok, onunn yüzünden yemek borun tahriş olmuş! diye kızdı.Elveda kolaKendine iyi bak! Seni bu kadar çok seven Berk'e de bi şeyler yollarsın artık (FABRİKAYA SESLENİŞ!). Ev ,araba vb...
Neyse mami tavukları ben pişirirm dedi.Tavuklar, haliyle onu oldu yani pişirme işlemi.Bzide benim evden gizlice getirdiğim iskambil kağıtlarıyla batak oynamaya başladık. Mami tavuk işini bi kenara bıraktı ve dörtlü oluştu: ben , mami , özgün, yetkin..Oyunun başından itibaren yetkinin ipnelikleriyle (HİLE YAPTI DA ) uğraşsakta biraz sıkıcı geçti.Ne zaman ben yenmeye başlayıp,maminin yerine burki gecince işte o zmaan dünyalar benim oldu. Batak oynamayı bilmeyenler için kısaca anlatıorum. onların baştaki puanı (onlardan kasıt mami ile burki) 64 iken benm puanım 6 idi. Ama sağolasın burkicanımla beraber bana bi hal geldi ve punaımı 106 yaptım! Son elde burkinin eksilere düştü ve batak oyunu , maminin burkiye olanca küfrü etmesiyle son buldu.
Zaten son partta pişen iki tavuğun yere düşmesi ve onların yenilmesi, cacığın üstünde tm halinde yüzen salat kıtaları ve zeytinyağ denizleri, tabiki de ekmeğe ve COLA'ya olan talep bu bahçe işinin harika olmasına yardım etti.Giderken de dönüştede yürüdük(bu cümle bir dipnottur.).